keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Tyhmä sijainen

Kävinpä tässä pitämässä yhden aamutunnin. Ohjaajalle oli tullut meno alle viikko ennen tuntia niin ettei tiennyt tiedottaa asiasta jo edellisellä viikolla. Enpä sitten tiiä oliko (mun kannalta) hyvä vai huono juttu, oletin ensin että tosi kauniit kelit verottaa kävijöitä, mutta vielä mitä, jumppaajia oli melkein kaks kertaa enempi kuin normaalisti silloin kun olen ollut sijaistamassa tuntia. Kun kyse on tunnista missä kävijöitä on normaalistikin alle 10, voi kolmen jumppaajan lisäys olla ehkä vain sattumaa, mutta kyllä se nyt kuitenkin pisti mietityttämään.

Paikalla oli myös henkilö joka on kohtuullisen selkeästi ja suorasanaisesti sanonut aina heti jos tunti on hänen mielestään ollut aivan paska jotenkin epäsopiva. "Ei tuu hiki, tulee liian hiki, ei pysty tekemään, liian vaikea, liian yksinkertainen, musiikki liian lujalla, mennään liian nopeasti, mennään liian hitaasti." Ja vaikka kuinka sanon että että teistä itsestä on kiinni kuinka tehokkaasti teette: jalka tai kädet joko nousee niin korkealle kuin saatte, tai sitten nostatte vähemmän. Ja koska musiikki on todellakin niin hipihiljaa että sen tahdissa on lähes mahdotonta tehdä mitään, kun ei kuule jos seinän takana musiikki soi lujempaa tai kengät hieman kopisee, niin voi mennä nopeassa tahdissa tai sitten hitaammassa, ihan epätahtiin, musiikista välittämättä. Eli juuri niinkuin itse haluaa.

Tiedän harvinaisen hyvin kuinka ihana ja hyvä ja mukava sekä muutenkin upea tuo ohjaaja on jota tuurasin, (pidän itsekin tosi paljon tuon ohjaajan tyylistä ja tunneista) mutta jos multa ei irtoa samanlaista juttua, niin ei sitä kyllä tarvitsisi heti "väärän" henkilön ovesta sisään kävellessä naama pitkänä päättää että aivan sama millaisen tunnin tuo ohjaaja pitää, huono se kuitenkin on, koska ei ole meidän oma vakiohjaaja.

Kun tiesin ettei asiakkaille oltu annettu varoitusta, hämäännyin siitä niin paljon että ehdin tehdä muita suunnitelmia tunnin jälkeiseksi ajaksi ja unohdin kokonaan että nyt kesäaikataulussa olisi ollut tuuraustuntini jälkeen BodyPump mihin olisin voinut jäädä lihaksia kasvattamaan. (Tai oikeastaan: välttelemään isoja painoja ja saamaan vain liikevaikutteita.) Muistin asian vasta sitten kun seuraavan tunnin ohjaaja kurkkasi ovesta sisään ja tunnistin tutut kasvot. Voi perse sentään. Kun ei GoGo:ssakaa ole mitään klo 12-15, niin olin päättänyt jäädä tuonne tunnille... ja unohdin samantien suunnitelmani.

Huomaako sen että ottaa päähän? Jos ei tullut vielä selväksi niin selvennetään asiaa vielä: kyllä, ottaa päähän.

Tietysti voi olla että olen kuvitellut koko asian ja oli ihan hyvä että vedin tunnin silti ihan normaaliin tyyliin hymy herkässä ja ihan omilla sanoilla ja liikkeillä.

Itse käyn harvoin tunneilla ohjaajan takia. Ei sillä ettei se asiaan vaikuttaisi jos olisi samaan aikaan monta vaihtoehtoa, mutta se ei ole mun pääkriteeri. Valitsen tunnin minkä liikkeistä ja menosta todennäköisimmin pidän (tanssillisempi tai kehonhuoltomainen). Uudestaan menen samalle tunnille jos musiikki on miellyttänyt (ei kokoajan hittibiisejä tai vain suomipoppirockia) ja viimeisenä se että jos ohjaaja on ollut hyvä tai edes ok. Eli jotain muuta kuin täysin epäpätevä. Tähän vielä lisähuomautuksena että täysin epäpätevän ohjaajan tunnilla en ole koskaan ollut. Epävarman ehkä, mutta jokaisen meistä on joskun pitänyt aloittaa jostain ja itse ainakin haluan aina ehdottomasti pitää toisten ohjaajien puolta koska asiakkaat osaavat kyllä välillä olla... todella paskamaisia epäreiluja ja ajattelemattomia.

Olenpa minäkin aikanaan saanut erittäin pitkän ja seikkaperäisen selostuksen siitä miten kuntotanssitunti pitää pitää ja miten siinä saa kyllä hullutella ja heittää huumoria, mutta jollain muulla tyylillä kuin mun. Miten yhdessä ainoassa kappaleessa 20 sekuntia kestänyt ilmakitarointi, toisen kappaleen vapaaehtoinen huivin käyttö sekä kolmannen kappaleen autoajoloppuasento olivat muka koko tunnin kestäviä ja niin kertakaikkisen ärsyttäviä, ettei sellasesta pelleilystä voi nauttia kun on jo koko päivän työssään leikittänyt lapsia.

Onneksi on kuitenkin myös ne ihanat ihmiset jotka käyvät tunnillani (oletan että tykkäävät), tempautuvat mukaan helposti, eivätkä sano pahaa sanaa sijaisistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kyllä sunkin jutut tänne mahtuu, liitty ne sitten kirjoitukseen tai ei, ni anna mennä vaan! :)