torstai 10. marraskuuta 2011

Vastaus

...kysymykseen mikä tämä on?


(Kuvittele taustalle klassista mainosmusiikkia, Richard Claidermania tai Whiter Shade of Pale instrumentaalina. Rentouttavissa kylpylä-, tai kiinteistömainoksissa esiintyvä naisääni tekstin lukijana.)

Speak:
"Rapun nimikyltti on oiva tapa tietään etsiville löytää juuri oikea henkilö. Lisäksi, kun löytyy silmää miellyttävä tapa toteuttaa nimitaulu, yhdistetään kauniisti käytäntö sekä tilataide. Tämän teille tarjoaa Nimitauluyritys OY. Helposti ja lähellä sinua. www.nitau.fi"

0_o

Taloyhtiön tärkeimmässä rapussa nimikyltti ja siinä olevat äärimmäisen tärkeät yritykset näkyvät rappukäytävän lasi-ovesta ulos, mikä on todella käytännöllinen ja hyvä asia koska rappuihin ei pääse sisälle ilman avaimia, eikä ovisummerissa lue kovinkaan kauniisti tai kattavasti kerrosten yrityksiä tai asukkaita.

Mutta sitten on ne muut raput. Ne "ei kiinnosta pätkääkään" -raput. Pitää omistaa joko lasileikkuri ja periskooppi, taika- tai röntkensilmät tai vaihtoehtoisesti äärimmäisen hyvä arvaustaito, koska loppujen rappujen savulasilaattanimikyltit ovat kulman takana tai muuten suunnattuna aivan väärään suuntaan. Nimet näkyvät oikein hyvin niille jotka ovat vaikkapa jo poistumassa rapusta ulos portaita pitkin. Mutta jos on jo rapussa sisällä, voisi olettaa ettei enää tarvitse nimikylttilaattaa.

Ja sitten on tietysti se hylkiörappu. Se, missä nimikylttiä ei ole koskaan ollutkaan, lasilaattaisesta sellaisesta puhumattakaan ja ulko-ovikin avautuu suoraan roskakatokseen.

Mutta koska näitä tarvittiin nyt paljon enemmän kuin pyörille lisää tilaa, niin kai nämä sitten piti hankkia. Juuri ennen kuin koko rappu joutuu sekasorron partaalle koska on tarve uusia hissi, sähkölinjat, patterit ja rakentaa "siinä sivussa" pari lisäkerrosta koko mörskään.

4 kommenttia:

 1. Jostain syystä minulle tuli sairaala mieleen tuosta kyltistä. Sellainen, jossa seisoo kaikki rakennuksen sisällä olevat osastot. Älä vaan kysy miksi? :D

  VastaaPoista
 2. Ihan outoja nimiä. :>>

  VastaaPoista
 3. Juu en minäkään heitiä tunne...

  VastaaPoista
 4. Tää on tää hullujen siipi.

  VastaaPoista

Kyllä sunkin jutut tänne mahtuu, liitty ne sitten kirjoitukseen tai ei, ni anna mennä vaan! :)