lauantai 24. joulukuuta 2011

Jouluruoka

En ala tylsistyttämään itseäni saatikka teitä sillä että laittelisin blogiini tänäkin vuonna kuvia syömistäni ruuista koska... noh, en ole mikään kovinkaan hyvä kokki, saatikka ruokien näyttelleasettelija tai niiden annosten kuvaaja, (niin että lopputulos olisi äärettömän herkullisen näköinen) joten päästän teidät pahasta. :)

Totean vain mitä raaka-aineita on tällä kertaa joulunpyhille tullut hankittua. Kaikenlaiset suomalaiset perinteiset laatikko_rosolli_kraavilohet ei kertakaikkiaan edelleenkään kuulu lempiruokiini (ei lähellekään), joten jääkaapissa odottaa (tai odotti) ainekset mitä meidän perhe saa kurkuistaan alas huomattavasti paremmin verrattuna vaikkapa imellettyihin laatikkoihin.

Poron sisäfilepihvit tuli syötyä eilen. (Voi itku että oli hyvän makuista ja suussasulavan mureaa.) Kaverina keitetyt perunat (hups, nää oli vähän liian kauan... tuli sitten osittain muusia samaan hintaan...) sekä punaviinikastike ja salaatti.

Sovelsin tätä ohjetta.

Tänään olisi tarkoitus syödä bataattikermaperunoita (uunissa jo) sekä villisian ulko- ja sisäfilettä. Villisian valmistus on vielä vähän vaiheessa, sopiva uunin asteluku tai muu ohje haussa. Alustava suunnitelma: ajattelin pistää fileet ruskistamisen jälkeen uuniin kypsymään mustapekan sekä kerman kera. Toivon läpi asti kypsää, mutta ei missään nimessä yhtään kuivaa.

Huomista sekä ylihuomista varten pakkasessa odottaa 700g ankanrintaa (onneksi paketin kyljessä on valmistusohje) ja kaksi biisonipihviä.

Hyvää lomanviettoa kaikille, jatkan animaatiolinjalla koska aminaa... naminami... nainimaatio... animaatiot nyt vain kuuluvat vuoden loppuun. Perinne, junou. :)


Jätit joiden menu koostuu lapsista: varokaahan niitä pieniä vipeltäjiä, ne osaavat olla arvaamattomia ja vaarallisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kyllä sunkin jutut tänne mahtuu, liitty ne sitten kirjoitukseen tai ei, ni anna mennä vaan! :)