torstai 12. huhtikuuta 2012

Kyytön!


Ai-van mahtavaa että jostain saa vielä kyytöntä maitoa ja siitä tehtyä pannaria. Viime aikoina kun mulle on ärsyttävissä määrin yritetty syöttää kaikenlaista ihanan oloista, mutta salakavalasti kuitenkin inhottavia kyitä sisältäviä herkkuja. Tarjoajasta riippuen sen kyyn näkee sinne makupalan alle kätkettynä jo ennenkuin ehtii suutaan aukaista haukatakseen, mutta toisinaan käy niin että tulee mutusteltua pitkä pätkä kyyn häntäpäätä yrittäen samalla uskotella itselleen ettei tässä mitään vikaa ole vaikka tämä aika kitkerältä maistuukin. "Mutta jos se siitä muuttuu paremmaksi kun kerran tarjoaja niin käsi sydämmellä vakuuttaa." Tosin loppujen lopuksi saattaakin käydä ilmi että tarjoajalla ei olekaan siellä käden alla ollut mitään muuta kuin tyhjää, tyhjää, tyhjää. Tai sitten niitä kyitä.

O-O

Parempi tehdä itse omat herkkunsa. Nyt kun tesomalla ollut Kahvila Makujen Laguunikin on lopetettu. Siellä oli gluteenittominen herkkujen valikoima aika huikea. Tosin ei hätää, niille joille kelpaa vielä yksi pitseria lisää, sen tilalle on kuulemma tullut joku pitseriakebabsexshop. Semmonen mättöpaikka mitä kukaan muu ei ole vielä keksinyt mihinkään nurkkaan perustaa. (sarkasmimerkit edellisen lauseen ympärille) Mutta kai niissä sitten joku käy kun kerran niitä on jo joka niemessä ja notkossa ja lisää vain tulee. Voin vain kuvitella sitä intoa ja riemua kun joku mattimaijameikäläinen eräänä päivänä pistää elämän risaiseksi ja päättääkin mennä siihen kantapitseriaa (mistä saa myös kebabbia) vastapäätä olevaan kebabbilaan (mistä saa myös pitsaa). Kyytön pitsa?

O-O

Web Bot väittää että maailma mullistuu seuraavan maailmanlopun päivänä. (Toisten siis maalaillessa huonoa maailmanloppua, Web Botin tulkitsijat väittävät tämän tarkoittavan vain uuden ajan alkua minkä tietysti jo Mayat ovat tienneet.) Tämän vuoden joulukuussa siis. Huomattavaa kummastusta on herättänyt nyt se ettei Web Bot ole löytänyt pahemmin mitään tapahtumia sen jälkeen seuraavalle puolen vuoden jaksolle. Tämän taas nerokkaimmat ovat tulkinneet niin että saamme olla tuon puoli vuotta ilman internettiä, langattomia yhteyksiä tai pahimmassa tapauksessa jopa ilman sähköjä. Napojen magneettisuuden vaihtumisen vuoksi tai jonkin muun sähkömagneettisen pulssin vuoksi.

Tietysti nyt voisi samantien hypätä tuolistaan ylös ja rynnätä kauppaan hamstraamaan kasoittain säilykkeitä, munia ja vaikka voitakin, nostaa tilinsä tyhjäksi ja säilöä kaiken käteisen patjan alle sekä sukkien varsiin*, mutta tietysti voisi myös vaikka olla vielä hetken aloillaan ja miettiä vähän asiaa.

tuumintatauko
tuumintatauon aikaista taustahöpinää:
Web Bot siis hakee tietonsa netistä. Poimii toistuvia sanoja mitkä kiikuttaa ohjelman kehittäjälle joka taas ottaa tuosta kasasta jollain salaisella metodilla** merkitsevät sanat ja muokkaa näistä ennustuksia. Ketkä laittavat sanat nettiin? No sinä ja minä sekä kaikki muut maailman ihmiset joita on joskus huvittanut kirjoittaa jotain sinne kaikkien nähtäväksi. Uutisia, ennusteita, uskomuksia, tekoja, ajatuksia... Nämä aivan joka puolelta vaikutteita saaneet lauseet Web Bot siis nuuskii esille jolloin ainut päätelmä mitä näistä voi tehdä on se että näitä uskomuksia iso osa ihmisistä toistaa eniten. Mutta vaikka tuhat (tai satatuhatta) ihmistä toistelisi joka päivä kymmenen kertaa erään peräkylän Martan olevan noita, niin tekeekö se asian yhtään sen todemmaksi? Onko Martta siis noita jos riittävän moni niin sanoo?

Lisäksi kummastuttaa se asia mitä tapahtuu aivan jokapäiväisessä elämässäkin harva se päivä: vaikka kuinka paljon ympärillä tapahtuu ihania ja hyviä asioita, ei niitä huudeta lainkaan niin isolla äänellä kuin niitä pahoja asioita. Tietysti voisi tulkita asian niinkin että vain pahoja asioita tapahtuu, mutta eihän se nyt ihan niinkään ole vaan pikemminkin niin että jos kukaan ei sano mitään, on kaikki ihan hyvin. Harvoin pojan koulustakaan on otettu oikein puhelimitse yhteyttä ja kerrottu kuinka hienosti auttoi luokkatovereitaan tehtävien teossa koska osasi itse asiat niin hyvin. Ei, tällaiset asiat yleensä mainitaan vain ohimennen jossain torumishetken sivulauseessa kurkunpäässä kutittavan yskän kera. Mutta sen sijaan känny hehkuu punaisena heti jos on kuultu kuinka poika on opettajalle sanonut ruokajonossa tämän taskujen putoavan.

Voisinkin näin täysin päättömänä ihmisenä aloittaa kivojen päivämäärien sekä hyvien tapahtumien kertomisen tuolle tiedonnälkäiselle Web Botille siitä mitä tämän vuoden joulukuun jälkeen tapahtuu. Pistetään vähän päiviä kartalle kun kukaan ei ole viitsinyt mainita mitään niistä hyvistä hetkistä. Ja jos riittävän moni hokee näitä niin kyllähän ne sitten tapahtuvat, eikö niin? Ja varmuuden vuoksi, jos Web Bot ei osaa suomea, käännän amerikaksi.
December 27, 2012. Worlds 1000 most evil people suddenly decide to do only good deeds.
January 15, 2013. Worlds 1000 richest people donate all their money to poor people.
March 7, 2013. No more hunger. No more wars.
May 21, 2013. People who didn't "get it" before, really do understand everything now and become happy.
June 24, 2013. Everyone has what they need and only need the things they already have. Happy happy joy joy!
tuumintatauko loppu

*Mulla ois täällä tarjolla paljon sukkia missä ei oikein niissä olevien reikien vuoksi ole enää mitään muuta jäljellä kuin varret. Jaa miksi on tallessa? No kun niistä voi tehdä vielä jotain... Nuhan hajullaan karkoittavan kaulahuivin tms... Tai oikeestaan, ne on Amandan sukkia. Se saalistaa niitä. (Mistä päästään ajatukseen: kuinka kauan sukkien täytyy olla pesemättä jotta niitä täytyy saalistaa?)

**Silmät kiinni, etusormi pystyyn, tökkäys, silmät auki, lue sana, siirrä merkityksettömien joukosta metkitsevien riviin. Samalla metodilla saan tästä tekstistäni seuraavanlaisen ennustuksen: Vaikka se ja sanonut hyvin siellä Martta käydä napojen harva 27 todemmaksi niitä elämän asioita.

6 kommenttia:

 1. Kyyllinen maito taitaa olla kadonnut luonnonvara muutenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiennyt kaivanneeni kyitä ennenkuin niitä ei enää ollut. Paitsi sitten taas kun niitä tupsahtelee eteen ja putoilee puista niskaan niin en kaipaa niitä yhtään.

   Poista
 2. Kolmesta päivästä viikkoon. Hyvä päivä. Kuulostaa vertauskuvalliselta.

  "Pienenee kuin kyy hyvien tapahtumien edellä."
  - tuore amurilainen saniainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä ole vertauskuvia nähtykään.

   Tuo sananlasku oli kyllä aivan uusi tuttavuus. :)

   Poista
 3. Mua väsyttää nyt, mutta olisin mä nauranut tälle muutenkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jipikaijee! Mä sainkin sut vastavierailemaan vaikken ole viimeaikoina jaksanut ite olla kamalan aktiivinen blogistanian suhteen.

   Poista

Kyllä sunkin jutut tänne mahtuu, liitty ne sitten kirjoitukseen tai ei, ni anna mennä vaan! :)