maanantai 11. kesäkuuta 2012

Sisäinen uhka ja palaute

Välillä ei vain kertakaikkiaan ole mitään isoa sanottavaa. Tai vaikka olisikin isoa niin ei sellaista mistä voisi vaahdota pidemmänkin aikaa. Ei vain kertakaikkiaan aina osaa / huvita. Mutta jos vaikka vaahtoaisi ihan vain pikkuisen vähän sieltä sun täältä niin eiköhän se yhteensä sitten ole jo jotain. Verrataan sitä vaikka joulukuuseen missä koristeina on käytetty vanhoja cd-levyjä ja lameen sijasta keitettyä spagettia. "Ihan yhtä hyvä tää on kuin mikä tahansa muu kuusi, tää on vaan säästölinjalla toteutettu!"Miten niin ulkoisella uhalla pitää lähteä ULOS ja sisäisen uhan tullessa lukittaudutaan SISÄLLE?!? Ei voi ymmärtää. Ulkonen uhkahan voi todella suurella todennäköisyydellä olla se että koko tampere on tulessa, paitsi just tää rakennus missä oot sisällä. Ja ne neuvoo että astu ulos vaan. Ja sisäinen uhka on se kun joku opettajista vihdoin ja viimein pimahtaa kun oppilaat on kettumaisia ja sen kanssa pitäis sitten lukittautua sisälle pimeeseen ja vetää vielä verhot ikkunoiden eteen. "JOOEITARTTEAUTTAA! Me pärjätään ihan hyvin keskenämme täällä."

#FF0000

Gluteeniton ruoka ja eri vaihtoehdot kaupoissa ja ravintoloissa on selkeästi parantuneet. Jos vaikka verrataan ihan vain vuoden takaiseen. Saatikka sitten siihen mitä se oli 5 vuotta sitten. Tosin edelleen mä ihmettelen sitä miksi niistä gluteenittomista vaihtoehdoista täytyy tehdä sellaisia missä yritetään vain toisintaa niitä samoja reseptejä mitä gluteenillisella ruualla on jo saatu aikaan? Miksei voi keksiä ihan uusia juttuja ja hylätä vanhat nimitykset kun ei niistä kuitenkaan tule samanlaista lopputulosta kuin siitä alkuperäisestä vehnäohrakaurarukiilla leivotuista. Ei gluteenittomista jauhoista saa ruisleipää vaikka siihen kuinka lisäsi omenaa ja siirappia antamaan tummaa väriä. Ei sitten niin millään. Siitä tulee makean imelä frisbee millä voi vaikka heitettäessä tappaa sorsia! Eikä pullasta saa kuohkeaa&pehmeää ja samalla koossa pysyvää millään keinolla, vaan lopputulos on sellainen että niillä voi sitten hoidella ne sorsat mitkä on selvinneet niistä frisbeistä. Mutta sen sijaan gluteenittomat vohvelit ovat aivan älyttömän hyviä ja rapsakoita. Samoin kaikenlaiset murupiirakat pysyvät kyllä koossa sen täytteen ansiosta ja hitsi vieköön: myslipatukat! Tai energiapatukat tms. Se on se suklaa ja siirappi mikä pitää ne muutamat mantelit, puffatut riisit & maissilastut ja kuivatut hedelmät kasassa eikä se saaterin vehnästä ripattu tärkkelys. Hmph.

#FF7500


Arvatkaas vaan kuinka monta kertaa on käynyt niin että pitäsi laittaa päälle just se vaate mikä on... yllätys, yllätys: pyykissä! Onneksi farkkujen kanssa tätä ongelmaa ei ole koska niitä on kyllä ihan riittämiin, mutta ne urheiluvaatteet. Ne mitä kokoajan tarvitaan ja mitkä pitää pestä aina heti yhen käyttökerran jälkeen. Noh, ei muuta kuin vartin pikapesu ja pyörittelyt koneessa, vastapesty, märkä vaate päälle ja eikun menoksi.

#FFFF00

Todella ärsyttävää on se että herää / havahtuu ajoissa kissan kakomiseen. ...mutta kun nopeasti ja kuitenkin rauhallisesti hivuttaudut paikalle huolehtimaan siitä että se oksentaisi paljaalle lattialle eikä karvalankamatolle, juokseekin se tällä kertaa sua karkuun... thadaa: parisängyn alle! Siellä on sitten ne sängyn keskijalat, sängynaluslaatikko, hervoton kasa kaikkea muuta tavaraa, järjetön määrä pölylaattoja sekä se *tanan oksentava kissa. Ja ainut mitä voit tehdä on kuunnella siinä sängyn vierellä miten sieltä nyt tällä kertaa ei tulekaan vain sitä siistiä, kuivahkoa karvapalloa vaan aivan kaikki mahdollinen mitä sen katin vatsan sisuksista löytyy. Kuulet aivan järjettömän loiskahduksen, samantien haistat vanhan, vatsassa hetken oleilleen kissanruuan lemun ja *itutuskäyrä nousee taivaisiin. Ja kun se oksentava eläin on lopettanut toimensa, kurkkaat sängyn alle ja näet miten yhtä aikaa sekä täysin vetinen ja limainen että kaikenkarvaista kiinteää ainetta sisältävä oksu on peittänyt noin neliömetrin kokoisen alueen ja kulkeutunut sängyn jalkojen alle sekä laminaatin rakosiin. Lisäksi kissan on ollut aivan pakko kastella tassunsa siinä oksussa ja niillä se sitten merkkaa reitin sängyn alta karvalankamatolle missä se pysähtyy nuoleman tassunsa puhtaaksi.

Tuumit miten helkatin kivaa ois nyt vaan olla jossain aurinkorannalla bikineissä, drinksu kädessä, palvelija odottamassa seuraavaa käskyä.

#336600

Onneksi olen välttynyt vieläkin seuraavilta: ajoissa pysäkillä (kaikki hyvin) ja bussi tulee (jee, jee, ajoissa!), mutta se tärkein, bussilippu, on unohtunut eikä kukkarossa ole yh-tään käteistä. Ja vielä se tieto ettet ehdi enää sillä seuraavalla bussilla töihin. (AAAAAAARGH!)

Sekä: hyvissä ajoin töissä, mutta auttamattomasti väärässä paikassa. Seikka, mikä on todella hyvä huomata siinä vaiheessa kun tarttuu työpaikan ovenkahvaan ihmetelläkseen miksi ovi on lukossa, samalla kun vatsanpohjaan valahtaa tieto siitä että kyseessä on oikea aika, mutta väärä paikka ja vartti ei riitä millään paikan vaihtamiseen. Ellei sitten ole Superhessu, eli ei. O_O

#00CCCC

Väittäisin usein olevani aika ekologinen valinnoissani. Ihan jo siitä syystä mitä kaikkea en koskaan tee tai mitä tuotteita en milloinkaan käytä. Bussit tietysti kulkee, ehdin niihin sitten tai en, myös lentokoneet missä en ole ollut sitten vuoden... ööö... noh, olin silloin muistaakseni 18 vee. Ja kävely kai rasittaa maailmaa yhtä vähän kuin kotiin jääminenkin.

En ole myöskään tahallani ajoittain lihaa syömätön, olen vain niin saaterin laiska, etten viitsi lähteä tuonne ulos (sateeseen / viimaan / kylmään / kuumaan) lähikauppaan tien toiselle puolelle hakeakseni lisää ruokaa. Mieluummin syön sitä mitä kaapista jo löytyy eli vaikka paistettua kukkakaalia juustokuorrutuksella. Sulatettuja pakasteherneitä. Pöydällä maanneita hedelmiä siiderin kera.

Yhden tietoisen valinnan olen kyllä nyt tehnyt mikä on yllättäen pysynyt jo jonkin aikaa ja olen 99%:sen varma että tulee pysymään jatkossakin: vaihdon tässä taloudessa juotavat maidot luomuun. Kokeilin piruuttani kerran ja siinä ollaan pysytty. Hinta on kyllä kaksinkertainen (kolminkertainen jos on tähän mennessä ostanut maidot työntekijäriistolidlistä) tavikseen verrattuna, mutta koska olen hyvän ruuan ja juoman ystävä, niin en kertakaikkiaan voi enää vaihtaa takaisin. Poika sanoi heti ekan lasillisen jälkeen miten luomuversio laktoosittomasta maitojuomasta on paljon parempaa ja itse huomasin eron parhaiten KAHVIN joukossa. Maidon valmistajille paljastankin nyt sitten miksi luomumaidon kulutus on viimeaikoina kaksinkertaistunut samalla kun tavallisen maidon myynti on romahtanut: meidän perhe siirtyi minun toimestani luomumaidon käyttöön. Ja vaikkei mies maitoa niin litkikään ja poikakin on sellainen satunnainen juomien sekakäyttäjä, mä ryystän sitä kaikkien muiden edestä. Maitovasikaksi voisi melkein kutsua.

Mä en sitten myöskään käytä koskaan mihinkään huuhteluainetta. Sen on pakko merkata jotain.

#0000FF

Ooteltiin tuossa eräänä päivänä automaatilla pojan kanssa vuoroamme ja siinä meidän takana oli sellaisia vaihtoehtoisen selviä nuoria aikuisia joiden puheeseen en hajun vuoksi pahemmin ensin kiinnittänyt huomiota, mutta oli sitten pakko vähän höristää korvia kun viittasivat edessään seisoviin (meihin). "Ei tainnut pojan äiti oikeen tykätä kommentista." Mä mietin että jaa mistä, luuleeko ne tosiaan (kärsii kuitenkin tosi-tv -syndroomasta) että niitä joku (vieressä olevat ihmiset) kokoajan tarkkailee ja kuuntelee? En kysynyt tarkennusta, koska luulen muistavani että tuota kommenttia edeltävä lause oli jotain tähän malliin: "Kyllä säkin sitten parin vuoden päästä tiiät mikä sellanen lasipiippu on."

Mikä siinä on että jotkut  ihmiset luulee tuolla ulkona että mä kuuntelisin niitä ja niiden juttuja yhtään tippaa? Ja jotkut näyttää myös kärsivän alle_3_vee -taudista. Ne olettaa automaattisesti että kaikki tietää mitä niiden päässä liikkuu ja kaikki muutkin näkevät / ovat nähneet samat asiat mitä he itse ovat nähneet jolloin jos sanoo jotain jollekin niin ei tarvitse ikinä selittää yhtään mitään vaan voi vain tiuskaista jotain käsittämätöntä vaikka kadulla vastaan tulevalle kuten: "Sullakin on niin vaan liinat väärässä paikassa! Miettisit ny vähä!"

#750075

Sitäpaitsi poika alkaa olla jo sen ikäinen että on ihan hyväksyttävää mennä tuonne ulos, eksyttää se ja palata kotiin yksin. Löytää se kuitenkin takas kun sillä on kaikenmaailman googlemapsit. Viis. Toista.

#990033

Loppuun voisi laittaa vielä lainauksen pojan harrastuksista tulleesta sähköpostista: "Jos jotain kysyttävää niin sähköposti toimii. Ja tottakai aina voi tulla huuteleen, paitsi jos ollaan treenaamassa tai palaute on negatiivista."

8 kommenttia:

 1. "Ja jotkut näyttää myös kärsivän alle_3_vee -taudista. Ne olettaa automaattisesti että kaikki tietää mitä niiden päässä liikkuu ja kaikki muutkin näkevät / ovat nähneet samat asiat mitä he itse ovat nähneet"

  Käsittämättömän yleistä kaikenäkäisillä ihmisillä. Ei pysty tajuamaan, miten ne ei tajuu. Eikö ne ole kokenut samaa kuin mä?

  ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niiq to-si ärSyttävää.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No joskus se gluteenittomuus vaikkapa ravintolaruuissa on vain harhaa...

   Poista
 3. Jokin on kai mennyt pieleen.

  Tai sitten ei oikein mikään.

  Haittaakse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voinko poistaa edellisestä viimeiset 11 merkkiä?

   Onko rivinvaihto merkki? - Jos on, viimeiset 13.

   Poista
  2. Ihan kamalaa.
   Siis se etten ole kertakaikkiaan ehtinyt vastaamaan. Olen täysin itsestäni riippuvista syistä elänyt ehkä elämäni kiireisintä aikaa ever! Ja varmaa on se että kiireisemmäksi vielä muuttuu.

   Aamuisin kun avaan koneen on edessä iso työsarka niin että blogikirjoittelu on saanut jäädä toiseksi. Ja iltaisin kun on jo pikku hetki menty ohi nukkumaanmenoajan, ei halua jäädä enää koneelle yhtään pidemmäksi aikaa mitä on pakko. Eli menen mieluummin vain nukkumaan kuin blogikirjoittelen.

   Mutta mitäs sitä selittelemään, kyllä mä sitten taas jossain vaiheessa ehdin tekemään täälläkin jotain. Tai kun kaipaan vaihtelua ja vaikka kiire olisikin niin väännän täällä jotain käsittämätöntä tekstiä mistä vähiten ymmärrän itse jotain. Yhtään mitään. Nyt ei vain vielä oikein ole se hetki. Olen liian innoissani kaikista muista jutuista. :)

   Poista
  3. Pikku hetken nukkumaanmenoajan takaa, hyvää yötä ja hyvää päivää.

   Kaunista kiireistä innostunutta syksyä! ^_^

   Poista

Kyllä sunkin jutut tänne mahtuu, liitty ne sitten kirjoitukseen tai ei, ni anna mennä vaan! :)