tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kankaita - No kun sai halvalla!

Otin itseäni niskasta kiinni ja ryhdyin ompelemaan jotain kankaista joihin hairahduin erään kerran Eurokankaassa. En ole kovinkaan hyvä ompelemisessa koska tykkään oikoa vähän sieltä sun täältä. Mutta koska pidän suunnittelusta ja uuden luomisesta, niin jos ei tarkastele kovinkaan läheltä tai homma on ollut todella simppeli suorittaa sekä onnistuu loistavasti oikomalla vähän nurkkia, kulmia ja ryppyjä, niin ihan hyviä niistä ompeluksista tulee. Ei välttämättä aina sitä mitä ryhdyin alunperin tekemään, mutta hyvin usein kuitenkin käyttökelpoisia vaatteita. Ei käy niin kuin "hiiri se kissalle takkia ompeli". Paitsi ehkä joskus.


Tietyn kokoisissa, säännöllisissä raidoissa on aina se ongelma että paita näyttää yöpaidalle tai sitten käyttäjä näyttää karanneen design-vankilasta. Riippuen raitojen suunnasta. Olisin halunnut laittaa raidat vinoon, mutta koska en kangasta ostaessani vielä tiennyt mitä siitä syntyisikään ja koska halusin ehdottomasti pitkähihaisen paidan mahdollisimman vähillä saumoilla, päädyin pystyraitaan. Pitkäkätisyys on joskus ongelma. Ja laiskuus. Sekä päättämättömyys. Mutta ei tullut kukkaroa! Tuli paita! Kainaloiden alta jääneistä paloista voi kehitellä vielä ehkä jotain kivaa.


Valkoinen hame on lähinnä tarkoitettu läpinäkyvämpien hameiden alushameeksi. Se on tehty tuubista ja koska laitoin kankaan kaksinkerroin, ei valkoista kangasta jäänytkään enää yhtään jäljelle. Tuubikankaista jäljellä on siis vielä turkoosi ja vaalean lila.

Harmaa mekko on kirppislöytö. Jos hihat olisivat yltäneet ranteisiin asti ja helma nilkkoihin, en olisi mekkoa päätynyt leikkelemään vaan se olisi päätynyt kylmien talvi-iltojen lempikotimekoksi. Mutta epämääräisistä pituuksista johtuen mekko sai saksista ja ihan kivahan siitäkin tuli.

Perhosmekko /-tunika on alelaarilöytö. Kaulan ympäri kietastuna mekoksi aivan liian lyhyt ja koska en muutenkaan tykkää tuon tyyppisistä kuristavista kiinnitysratkaisuista, päätin tehdä tunikalle toisenlaisen ilmeen. Samalla se sai pituutta sen verran lisää että sitä voi kutsua mekoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kyllä sunkin jutut tänne mahtuu, liitty ne sitten kirjoitukseen tai ei, ni anna mennä vaan! :)