maanantai 26. tammikuuta 2015

stoprepeatingthesamemistakes

Videopelit viihdyttävät väkivallan keskellä Libanonissa

"Beirutista 80 kilometriä pohjoiseen sijaitseva Tripoli on Libanonin toiseksi suurin kaupunki, mutta sen sunnienemmistöinen väestö kokee jääneensä valtion hylkäämäksi. Köyhyys ja työttömyys rehottavat.
Tabbaneh on Tripolin kurjimpia alueita. Jopa 76 prosenttia asukkaista elää köyhyysrajan alla. Maaperä on otollinen uskonnolliselle kiihotukselle ja lahkolaisuudelle."

"Ruwwadin työntekijä Hoda al-Rifai jakaa Ahmadin näkemyksen:
– Monilla perheillä ei ole tuloja. Kun yhteenotto alkaa, taistelijat saavat palkkaa. Taistelijat antavat lapsillekin rahaa tiettyjen tehtävien suorittamisesta. Jo parin euron ansio päivässä voittaa koulunkäynnin – siitä lapset ja vanhemmat ovat yhtä mieltä.
Tabbanehin näköalaton elämä muokkaa nuorten persoonallisuutta, al-Rifai sanoo.
– Kun aloitimme työmme, nuorilla ei ollut itseluottamusta.
– Tämä ei ole uskonnollinen, vaan poliittinen konflikti. Kun poliitikot haluavat viestiä jotain toisilleen, he rahoittavat yhteenoton täällä, huomauttaa nettikahvilanpitäjä Darwishin hunnutettu täti.
– Tripolissa voi aloittaa sodan maksamalla jollekin pojalle 20 dollaria, Darwish vahvistaa."


1990-luvun Charlie Hebdo

"Reilut 20 vuotta sitten sananvapauden viholliset eivät kumartaneet, vaan sylkivät Mekkaan päin. Vasta itsenäistynyt Bosnia-Hertsegovina oli hätää kärsimässä kristittyjen nationalistien ja etnisten puhdistajien edessä.
Bosnian serbiarmeijaan värväytyi ortodoksivapaaehtoisia Venäjältä ja Kreikasta. Bosnian kroaattiarmeijan pahamaineinen 103. jalkaväenprikaati eli ”kansainväliset” keräsi yhteen katolisia katutappelijoita, palkkasotureita ja skinheadeja."

"Ydinsuojassa, pahimmillaan 150 metrin päässä serbien etulinjoista, nukkui kymmenkunta toimittajaa ja painotyöntekijää kerrallaan. Generaattorit ja painokone nielivät 100 litraa dieseliä päivässä. Polttoaine ostettiin mustasta pörssistä ja YK:n rauhanturvaajilta.
Sitten toimittajat hyppäsivät autoihinsa ja lähtivät kaupittelemaan irtonumeroita Sarajevon lähiöihin. Viisi Oslobođenjen toimittajaa kuoli sodan aikana, 25 haavoittui."

"Antifasistiset perinteet velvoittivat: Oslobođenje (Vapautus) oli perustettu syksyllä 1943 Bosnian natsimiehittäjien, Ustaša-nukkehallinnon vastaisen liikkeen äänenkannattajaksi."

Tulevat sukupolvet toistavat isovanhempiensa tekoja.
Me toistamme itseämme.
Uudestaan ja uudestaan.
Historia toistaa itseään.
Samat virheet.
Aina.

#stopkilling #stoprepeatingthesamemistakes #stoppovertynow #equalitytoall #freedomofspeech #freedomofreligion #savethechildren #savetheinnocent #makesmesad

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kyllä sunkin jutut tänne mahtuu, liitty ne sitten kirjoitukseen tai ei, ni anna mennä vaan! :)