sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Vanhat hyvä taidot tallennukseen

Lars Andersen: a new level of archery


Vau! Arvostan ihmisiä joilla on tahtoa ja kärsivällisyyttä opetella enemmän ja paremmaksi, sekä ihmisiä jotka ottavat selvää itsenäisesti silloin kun ei löydy opettajaa ja kehittelevät lisää silloin kun nykytiedot eivät anna riittävää vastausta.

Suuret määrät vanhoja hyviä taitoja ja tietoja on unohtunut samalla kun iso kasa usein täysin turhia muka-apuvälineitä on tuotu helpottamaan elämää ja käsittämätön määrä uusavuttomia ihmisiä valittaa sitä kuinka elämä on rankkaa ja vaikeaa.

Kaikki eivät osaa vaihtaa lamppuja tai viedä roskia.

Ei voi muuta kuin ihmetellä. Tosin muistisairaiden kömmähdykset voisi aina karsia uusavuttomuuden listalta pois. Löytyy niitä pahempiakin mokia kuin jo opittujen taitojen unohtaminen. Kuten vaikka se ettei koskaan halua niitä taitoja oppiakaan. Siitähän uusavuttomuudessa loppujen lopuksi on kyse. Halusta ja totaalisesta laiskuudesta.

Jokatapauksessa, jotta vanhat hyvä taidot, uudet keksinnöt ja muut helpot sekä vaativammatkin oivallukset eivät enää koskaan painuisi unohdukseen kun ne kerran on keksitty tai löydetty uudelleen, kannattaa harrastaa kopiointia. Oman ja muiden tiedon sekä taitojen kopiointia, tallennusta, muistamista. Kaikissa mahdollisissa eri muodoissa. Datana, suullisesti, paperilla. Neliskanttisena, viivoina tai kaarina. Unohtamatta pyöreää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kyllä sunkin jutut tänne mahtuu, liitty ne sitten kirjoitukseen tai ei, ni anna mennä vaan! :)