perjantai 11. syyskuuta 2015

Ihmiset suurella sydämellä

Töihin ja muihin pakollisiin juttuihin olisi keskityttävä, mutta vaikeaa se on viime aikoina ollut. Silmien eteen tulee kaikenkirjavia mielipiteitä vähän kaikesta ja osa niistä tekee minut todella surulliseksi. Ne kovat kommentit, mielipiteet ja päätökset kuulostavat vihaisilta, lyhytnäköisiltä tai äärimmäisen ennakkoluuloisilta. Eri mieltä saa olla, mutta asioista kannattaa ottaa ensin selvää ja kirjoitukset ON pidettävä asiallisina.

Siitä syystä haluankin nyt tehdä oman osani ja antaa tukeni niille ihmisille joilla on suuri sydän. Niille jotka eivät tuomitse luulojen perusteella ja jotka ymmärtävät sekä ovat empaattisia ja auttavaisia. Kaikki kohdat ovat yhtä tärkeitä.

1. Haluan että hoitajille, lääkäreille, poliiseille ja palomiehille maksetaan kunnon korvaus menetetystä vapaa-ajasta jotta he jaksavat töissään ja pärjäävät hyvin palkallaan. Sunnuntait ja pyhät ovat arvokkaampia päiviä koska suurin osa muista ihmisistä on tuolloin lomalla. Myös hoitajan tai poliisin perhe. Vaikka muilta aloilta nämä etuudet otettaisikin pois, ei näiltä meitä kaikkia auttavilta osaajilta.

1. Vahva mielipiteeni on että sairaana EI tehdä töitä. Sairaspäivä on lepopäivä jotta työntekijä tervehtyy tai että sairaus ei pitkity eivätkä muut saa tartuntaa. Pienipalkkaiselle yhden päivän palkka on iso asia. Sairaslomalla olevia eli heikompia kuuluu tukea ja auttaa, ei pahentaa tilannetta pienentämällä palkkaa.

1. Sydämeni sanoo että hädänalaisia pitää auttaa. Apua tarvitseva voisit olla sinä tai minä. Minulle on opetettu että vieraille annetaan siitä vähästäkin ruoka- ja kahvipöydässä koska oma väki voi syödä sillä kertaa vähemmän. Ajan kuluessa vieraat eivät enää ole vieraita vaan ovat tulleet tutummiksi, saman yhteisön jäseniksi. Tällöin heiltä voi pyytää apua. He voivat myös osallistua omalta osaltaan uusien vieraiden auttamiseen jolloin yksittäisen ihmisen taakka ei enää ole niin suuri. Aika näyttää ketkä vieraista ovat rehtejä, avuliaita ja ystävällisiä ihmisiä ja ketkä eivät. Ennenkuin tämä tiedetään pitää kaikkia auttaa ennakkoluulottomasti.

1. Anarkistiminä sanoo että haluaisin olla kansanedustajani työnantaja. Pelkkä luottamustoimi ei tunnu toimivan. Yksipuoliset päätökset kansanedustajan etuuksien, palkan ja lisien suhteen kansanedustajien itsensä toimesta herättää närää kansalaisissa joilta otetaan siitä vähästäkin pois.

Ystävällisin terveisin,
Äiti, liikunnan alalla freelancetyöntekijänä sekä yrittäjänä toimiva, pätkätyöläinen, media-assistentti, automekaanikko, ylioppilas sekä kissaihminen.

Tarkoittaa sitä että perheiden ja lasten hätä tuo kyyneleet silmiini, ymmärrän että terveys on tärkeämpää kuin työ, kaikki lomat on aina olleet palkattomia, sairaspoissaoloista palkkaa saan vain parhaimmissa työpaikoissa, teen paljon muutakin kuin hypin ihmisten edessä ja huudan heille, sekä tiedän miltä tuntuu kun kirjahyllystä putoaa yhtäkkiä kirjoja ja pikkuesineitä päähän; en voi rankaista siitä ketään eikä se periaatteessa ollut omakaan moka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kyllä sunkin jutut tänne mahtuu, liitty ne sitten kirjoitukseen tai ei, ni anna mennä vaan! :)