torstai 21. syyskuuta 2017

Ei yksi kissa parvea tee

Vai tekeekö?

Vasara ja saha vain tassuun, ei sitä ikinä tiedä mihin kissa pystyy. Monesti olen luullut etteivät palvelemani kissat mitään osaa, mutta kun selkänsä kääntää niin heti ne on tekemässä jotain äärettömän näppärää ja vielä vähän enemmän. Kyllä taitavan kissan kynsissä saattaa syntyä parvi jos toinenkin. Ehkä jopa kattoikkuna siihen samaan hintaan.

Kissa kun ei ole tyhmä. Se on laiska. Eikä laiskuus ole tyhmyyttä. Se on viisasta. Energian säästämistä. Pentukissoja ei tosin lasketa. Ne käyttäytyvät niinkuin kaikki lapset. Menevät eteenpäin niin kauan kuin energiaa riittää, sitten vielä vähän ja lopulta tipahtavat juuri siihen paikkaan missä ovat kun bensa ja sen höyrytkin on käytetty.

Lisäksi olen aivan varma että kissat ovat ikuisia kapinateinejä. Niitä liian viisaita, liian näppäriä kapinallisia, iki-ihanan ärsyttäviä teinejä.

Niihin ei tehoa nätisti pyytäminen:
"Veisitkö roskat?"
"Emmä jaksa, vie ite."
Pakottaminen:
"Vie roskat!"
"Haista akka v***u!"
Käänteinen psykologia:
"No ei sun tarvii viedä roskia."
"Eini."
Lahjonta:
"Jos viet roskat, saat valvoa pidempään."
"Emmä tänään ois halunnutkaan."
Uhkailu:
"Jos et vie niin et saa viikonlopulle lisärahaa."
"Ihassama"
Anelu:
"Veisit roskat kun mä en ehdi."
"Emmäkään ehdi."
Marttyyrius:
"Veisitkö roskat kun mä en voi ehtiä kaikkea, teen jo KAIKEN muun."
"Ihassama"

Mutta tekeekö tosiaan yksi kissa parven? Entä kaksi? Tai kolme? Yli 20 vuoden kokemuksella, kun keittiössä avaa säilyketölkin, on jo yhden kissan käyttäytyminen ruokkijansa jaloissa sen kaltaista, että sitä voisi ihan rehellisesti kutsua parveiluksi.

Määritteleekö parven sen osallistujamäärä vai osallistujien käyttäytyminen? Jos yksi, kaksi tai kolme kissaa parveilee riittävällä innokkuudella ja kampittavalla tavalla, voisiko silloin siis jo yksi kissa olla parvi?

Kas, siinäpä pulma.

CC BY-SA gallery.insaneworks.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kyllä sunkin jutut tänne mahtuu, liitty ne sitten kirjoitukseen tai ei, ni anna mennä vaan! :)